549
مشخصات کلی، برنامه و سرفصل دروس
دانلود
جدول کامل دروس
دانلود

معرفی رشته مهندسی فناوری اطلاعات:

 

 فناوری اطلاعات یا IT که مخفف Information Technology میباشد، رشته ای است که میتواند تمام رشته های دانشگاهی را پوشش دهد منتها از نظر عملیاتی یک رشته میان رشته ای  بین کامپیوتر و صنایع برق است.

رشته فناوری اطلاعات دانشی را به مخاطب منتقل می‌کند که طی آن روش‌های جمع‌آوری اطلاعات، استفاده و انتقال آن میسر می‌شود. مطالعه، طراحی، ساخت، راه‌اندازی، نگهداری سیستم‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری، جمع‌آوری، سازمان‌دهی، طبقه‌بندی و انتقال اطلاعات، مهم‌ترین اهدافی است که مهندسی فناوری اطلاعات آن را دنبال می‌کند . دوره کارشناسی ناپیوسته علمی-کاربردی مهندسی فناوری اطلاعات دوره ای است که ضمن ایجاد آمادگی و زمینه سازی لازم علمی، حاوی آموزش بهره گیری از ابزارهای فناوری اطلاعات به گونه ای موثر و کاربردی در حوزه های  طراحی و برنامه سازی تحت وب ،تجارت الکترونیکی ،امنیت اطلاعات و …. می باشد.این دوره دانش آموختگانی را تربیت می کند که با کسب مجموعه ای از علوم نظری و مهارت های عملی فناوری اطلاعات،بتوانند مسئولیت های موجود در خصوص طراحی ،عملیاتی سازی،پشتیبانی و بهره برداری مناسب از سیستمهای سخت افزاری و نرم افزاری و نیز جمع آوری ،ذخیره سازی ،سازمان دهی،بازیابی ،انتقال و پردازش اطلاعات را در حوزه های مختلف کاری با تصدی مشاغل و مسئولیتهای مرتبط ایفا نمایند.

ماهیت رشته مهندسی فناوری اطلاعات

امروزه در مشاغل کوچک تا شرکت های بزرگ نقش حیرت انگیزی را ایفا می کند، مهندسی فناوری اطلاعات در زمینه مهندسی ارتباطات، مدیریت داده ها، سیستم مدیریت اطلاعات و مدیریت ارتباط با مشتری نقش ایفا می کند، همچنین برای حل بسیاری از مشکلات اجتماعی و تجاری ،مفاهیم مختلفی از قبیل خرید آنلاین، بازاریابی دیجیتال، شبکه های اجتماعی ، ارتباطات دیجیتال، رایانش ابری، موبایل و داده های بزرگ را باز کرده است.

مشاغل برتر حوزه مهندسی IT

  • برنامه نویس در شرکت های تولید کننده نرم افزار
  • ادمین و پشتیبان شبکه در شرکت‌های کوچک و بزرگ، وظیفه یک ادمین شبکه نصب و راه اندازی و پشتیبانی شبکه یک شرکت است
  • طراح سایت و رابط کاربری
  • تحلیل گر دیتا (Data Analyst)
  • بهینه سازی سایت ها برای موتورهای جستجو، یا SEO (Search Engine Optimization) توسط مهندسین فناوری اطلاعات
  • بعنوان متخصص امنیت شبکه در شرکت ها یا مدیر امنیت شبکه‌ (Network Security Administrator)
  • بعنوان مهندس سخت‌افزار کامپیوتر (Computer Hardware Engineer)،مهندسان سخت‌افزار، وظیفه‌ی طراحی و توسعه‌ی تجهیزات کامپیوتری مانند مانیتور، صفحه مدار، چیپ و… را بر عهده دارند